adbanner

Danmark er og bliver et cykelland

cykler i danmark

Det er ikke noget særsyn at se studerende med skoletasker og høretelefoner i ørene cykle side om side med forretningskvinder i stiletter og pensionister med elmotorer i de danske byer. Her til lands er der nemlig en stolt tradition for at bruge cyklen som et transportmiddel. Det ses mange steder, men særligt i de større byer.

Halvdelen af danskerne cykler hver uge

Ifølge statistikken er det op imod halvdelen af danskerne, der svinger sig i sadlen og tager en tur på cyklen hver eneste uge. Det overrasker garanteret ikke nogen her i landet, men kommer man fra et andet sted i verden, så er det et forbavsende stort antal. I mange andre lande er der nemlig slet ikke de samme traditioner for at cykle i dagligdagen. Tager du f.eks. et smut til London, så vil du opleve, at cykling er noget, man gør for sportens skyld. Bybilledet er fyldt med taxaer, dobbeltdækkerbusser, biler og fodgængere. Men cyklister ser man ikke mange af.

cykling i det fri

Bæredygtig transport

I Danmark er der mange mennesker, der går op i at vælge bæredygtige varer og leve en grøn livsstil. Det afspejler den store brug af cykler ganske godt. At træde i pedalerne for at komme fra A til B er nemlig en meget miljøvenlig form for transport. En cykel er derudover billig i drift, for en cykelkæde pris er langt billigere end prisen for nye dæk til en bil.  Find en cykelkæde til en god pris her, hvis du trænger til at få skiftet kæden eller tag kontakt til en af dine lokale cykelhandlere, hvis dine dæk er flade og trænger til en lapning.

Cykling for sportens skyld

Selvom langt de fleste cykler for at komme fra et sted til et andet, så er der også en stor del af danskerne, der cykler for sportens skyld. I de sommerlige måneder vil man ofte kunne møde større eller mindre flokke af sportsudøvere klædt i farverigt, stramtsiddende cykeltøj fra top til tå på racercykler på de danske veje. Her gælder det ofte om at få mange kilometer i benene og tilbagelægge så store dele asfaltvej som muligt. Anderledes står det til med de cyklister, der foretrækker de mere terrængående mountainbikes. Der er nemlig også en stor gruppe mennesker, der får deres daglige motion ved at ræse en tur i skoven, hvor der cykles op og ned ad bakker på smalle stier. Motionisterne nyder godt af den skønne natur og de billige cykelkædepriser, der gør vedligehold ganske overskueligt.

Hvorfor er cykler så populære i Danmark?

Årsagen til cyklernes popularitet her i landet er uvisse. Et gæt på hvorfor Danmark er så stort et cykelland kunne dog være, at infrastrukturen i både byer og på landeveje indbyder til at benytte den sunde transportmetode. Store trafikerede veje har ofte en cykelsti tilkoblet, ligesom byens vejnet også har særlige pladser, der er reserveret til det cyklende folk. Cykelkædepriserne er lave, og det er derfor både en billig, sund og sikker måde at komme rundt på i forhold til i andre lande, hvor man cykler mellem tung trafik.