adbanner

Forbedr haven med en flot hæk af kirsebær laurbær

kirsebærlaurbær

Når man står og skal anlægge sin have, er der ingen tvivl om, at man gerne vil have den til at tage sig ud fra den bedst tænkelige side. Haven må gerne se ud som en park, et flot anlagt anlæg eller en eventyrlig have, hvor al jeres hverdagsliv kan få sit helt eget liv i pagt med de planter og træer, som I har plantet. De planter, I vælger at anlægge og så, vil blive foreviget i haven i lang tid og derfor er det ekstra vigtigt, at I vælger lige netop de planter, som gør jer glade og tilfredse og som måske også er rimeligt nemme at passe. Her i artiklen vil vi se nærmere på den flotte hækplante kirsebærlaurbær, der er meget populær blandt haveejere. Men hvordan skal man plante den og hvor køber man den henne? Det ser vi nærmere på her, så hæng på lidt endnu.  

Prunus Laurocerasus Etna  

Hvordan ser denne hækplante så ud? Den har mørkegrønne blade, som er flot glinsende, og så er det en meget hårdfør plante. Den er ovenikøbet stedsegrøn, hvilket vil sige, at den holder sig grøn hele året rundt, selvom alle andre buske, træer og blomster får gule, røde og brune blade, som falder af. Den vokser livligt og løbende cirka 30 centimeter om året, og dens højde tæller imponerende op til mellem fire og seks meter. Bredden er cirka en meter, så den skal beskæres jævnligt for at den ikke løber fuldstændig løbsk. Den er særligt smuk i april måned, hvor den får nogle smukke hvide blomster, som i maj måned skifter til sorte bær. Den er derfor også en form for prydhæk, fordi den tager sig så fint ud i foråret.  

Kirsebær Laurbær som hæk 

Kirsebær Laurbær hækplanten er velegnet at bruge som hækplante, og I kan sagtens bare plante den i helt almindelig havejord. Det gør de fleste haveejere og det fungerer fint. I kan vælge at klippe den eller lade den stå uklippet, alt efter hvilket havelook og hvilken havestil, I har. Siden den er stedsegrøn er den flot hele året rundt, hvilket også gør den til en eftertragtet hækplante, fordi den også holder humøret oppe i vinteren og efteråret.  

Hvordan planter vi den ud?  

Hvordan planter man kirkebær laurbær hækplanten ud? For det første skal I holde den klump, som den kommer i, fugtig, for ellers tørrer den ud. Desuden skal I have hældt gødning i den jord, som den skal stå i. PÅ denne måde får I skabt de bedste gro betingelser for hækken fra start af. I kan plante den mellem september og april. Ligesom når I planter frø ud i køkkenhaven, kan I lave en rende, hvor I lægger klumperne. Hæld dernæst grus i ved hullerne ved klumperne, så vandet kan drænes væk ved regn og vanding. Til sidst fylder I jord i, så det dækker godt over klumperne. Tilbage er der bare at nyde, hvordan hækken gror de cirka 30 centimeter om året.