adbanner

Sådan vælger du den rigtige kontorstol

kontorsto med godt ryglæn

Har du et meget stillesiddende job? Forskning viser, at især kontorarbejde kan være skadeligt for din kropsholdning og derved også dit helbred.

Flere og flere er nødt til at arbejde fra skriveborde, og det er derfor vigtigt at sørge for, at man sidder på en ordentlig stol for så vidt muligt at undgå de negative effekter på kroppen.

Det kan dog være, at du finder det svært at gennemskue, hvilken kontorstol der passer bedst til dig. I mange tilfælde er det jo ikke bare, om den er behagelig; hvis du arbejder meget hjemmefra, har du sikkert en række krav til kvalitet og udseende.

chef

Ergonomiske kontorstole

Hvis du gerne vil gøre din krop en tjeneste, bør du investere i en ergonomisk kontorstol. Disse er designet til at sikre dig en optimal siddeposition, og skåner derved din krop mest muligt.

Ved at købe en ergonomisk kontorstol får du i de fleste tilfælde en stol, der kan justeres i sædedybde, ryg- og siddehøjde. De vil desuden ofte have synkront sædevip og vægtjustering. Alle disse indstillinger er med til at tilpasse stolen til dine behov.

Hvis du gerne vil købe en ergonomisk kontorstol, kan du gå ind på nedenstående link:

www.inventarland.dk.

Her finder du blandt andet en serie af ergonomiske kontorstole, kaldet Canadian Ergo. Denne er i øjeblikket en af de mest populære serier for ergonomiske kontorstole på markedet.

Gå aldrig på kompromis med prisen

Når du skal vælge en ny kontorstol, er det vigtigt, at du ikke lader dig friste af bundpriserne. I mange tilfælde vil stolene ikke være af nær så god kvalitet, som man kunne have håbet på.

Brug derfor hellere lidt flere penge på en ordentlig stol. Det vil du blive glad for på den lange bane.

Vælg den rigtige farve og det rigtige materiale

Det er vigtigt, at du tænker over, hvilken farve der passer bedst ind i dit øvrige møblement. En flot kontorstol kan være et fantastisk element i et arbejdsværelse, men hvis den ikke harmonerer med dine andre møbler, kan indretningen let set forvirret og kluntet ud.

Sørg derfor for at vælge en stol, der gerne passer til omgivelserne i for eksempel farve og materiale.

Husk at bevæge dig

En ulempe ved at købe de meget komfortable kontorstole er, at man let kan glemme at bevæge sig.

Dette kan være meget skadeligt. Det er derfor vigtigt, at du kommer op minimum en gang i timen. Ikke nok med at din krop sidder i den samme stilling i lange perioder ad gangen, kan det også være skidt for dit hjerte.

Hvis din stol er for magelig, kan det derfor være svært at huske at få rejst sig en gang imellem.

Du skal derfor overveje, om du har disciplinen til at få rørt dig, når du skal vælge en kontorstol.

Hvis du har en tendens til ikke at bevæge dig nok, kan det faktisk være en fordel med en knap så behagelig stol. Sørg dog stadig for, at stolen er af en vis kvalitet, og at den stadig kan indstilles rigtigt.