adbanner

Guide: det skal du vide om testamenter

testamente

Vi kan ikke komme uden om det: en dag skal vi herfra. Hvis du ønsker at gøre sorgen lettere for din familie, når du er væk, er det en god ide at skrive et testamente i forvejen. På denne måde opstår der ikke diskussioner og uenigheder på tværs af familien, og du ved, at alle får det, de skal have. Selvom det kan virke trist at skrive et testamente, er der altså gode grunde til at gøre det. Vil du vide mere om testamenter? Så læs med herunder, hvor du får alt en guide med alt du skal vide om testamenter.

Hvad er testamenter?

Det er langt fra alle, der egentligt ved, hvad testamenter er. De er dog relativt simple! Et testamente er et juridisk dokument, hvor man kan tilkendegive, hvad man ønsker, der skal ske med ens ejendele og økonomi, efter man er borte. Testamenter er dog ingen ny opfindelse. De såkaldte testamenter har været anvendt længe før der fandtes skriftsprog. 

Hvordan laver man testamenter?

Et af de oftest stillede spørgsmål, der kommer i forbindelse med oprettelse af testamenter, er: Hvordan laver man et testamente? Mange tror, at det er besværligt at lave testamenter. Dette behøver dog ikke være tilfældet! Der er flere forskellige ting, man kan gøre, for at processen bliver komfortabel og let. En af tingene er, at man kan alliere sig med en advokat. Advokaten kan hjælpe dig med det juridiske aspekt samt papirarbejdet, men du skal dog selv udforme testamentet. Dette vil sige, at du selv skal formulere til advokaten, hvordan du ønsker dine ejendele og din økonomi skal fordeles. Ønsker du at gøre dette på en let og komfortabel måde, skal du hurtigt udarbejde en oversigt over alle dine samlede ejendele og familiemedlemmer. Ud fra hver ejendel kan du skrive, hvilken person i dit liv, der skal arve netop denne ejendel. 

Hvorfor lave testamenter?

Der er som tidligere nævnt flere forskellige gode grunde til, at du skal huske at lave et eller flere testamenter. En af de primære grunde er, at det giver dig en ro. Med juridiske testamenter kan du være 100 procent sikker på, at dine valgte arvinger får præcist det, du ønsker, de skal have. Du kan som udgangspunkt sætte alt i et testamente – også selvom det virker en smule dumt! Det er helt op til dig at vælge, hvad der skal videregives i dine testamenter.

En anden grund til at det er en god ide at lave et eller flere testamenter er, at de giver de vigtige mennesker i din liv en ro. Med testamenter undgår man som tidligere nævnt, at der sker misforståelser over, hvem der skal have hvad, efter den afdøde er gået bord. Testamenter er især en fordel, hvis man ønsker at fordele ejendele og økonomi med en stor mængde mennesker. Derudover er det en fordel, hvis man har mange ejendele, som man ønsker ordentligt fordelt mellem de mennesker, man holder af.