adbanner

Hvad er One stop Moms? Det skal du vide, hvis du er webshopejer

hvad er one stop moms

Hvis du ejer en webshop, så er der mange ting, du skal have styr på. Det er klart, at du skal være registreret som forretning, at du skal betale og så videre, men du skal også huske at have dine ting i orden i forhold til moms. Hvis du ikke ved, hvad One Stop Moms er, så er det virkelig godt, at du er havnet på denne side. Det er nemlig noget, du skal finde ud af før frem for senere. Det kan du heldigvis blive meget klogere på, hvis du læser med i denne artikel. 

Webshopejere registrerer sig selv på SKAT 

Hvis du har en webshop, så har du også skulle indtaste nogle oplysninger omkring din forretning på SKAT, så det f.eks. fremgår, hvor meget du skal betale i skat. Men det er også herinde, du kan melde dig til OSS. Dette står for One Stop Shop, og det er en ordning, der er vedtaget i EU, der vedrører, hvordan moms skal behandles i EU. Hvad er one stop moms? Det er det system, man kan bruge, når man skal indberette sin moms. 

Lager i udlandet? 

Der er også nogle webshops, der har lager i udlandet. Hvis du er én af dem, så er der også nogle krav i forhold til moms, som du skal være opmærksom på. det er f.eks. et krav, at du har en lokal momsregistrering, hvis du har lager i udlandet. Det er desuden vigtigt, at du har et momsnummer i landet, hvor lageret befinder sig. 

Hold styr på momsrapporterne 

Hvis du skal have et overblik over din moms, så er det klart, at du skal lave momsrapporter, så du kan følge med i, hvad du har betalt, og hvad du skal betale fremover. På den måde kan du også få et bedre overblik over hele virksomhedens økonomi, og det er virkelig alfa og omega, hvis det hele skal hænge sammen. 

Amazon udsteder ikke længere faktura automatisk 

Hvis du har haft din webshop i noget tid, så har du måske været vant til, at Amazon fakturer automatisk, når du sælger noget fra dit lager i udlandet. Her skal du være opmærksom på, at dette er ændret. Hvis du vil fortsætte med de automatiske fakturaer, så skal du angive dit Union OSS-land, som i dit tilfælde vil være Danmark. Dette gør man i sin Seller konto inde på Amazon, og så kommer det hele til at gå lidt nemmere igen. 

Brug for hjælp? 

Hvis du er i tvivl om noget omkring, hvordan OSS og moms foregår, så kan du altid tage kontakt til nogle, der arbejder med at hjælpe virksomheder med at indberette og betale deres moms på en korrekt måde. Det er vigtigt, at man erkender, hvis man ikke selv kan stå for at sørge for det. Det er vigtigt, at der er styr på regnskabet hele tiden. Ellers kan det nemt være, at man får sig en grim overraskelse, fordi man pludselig har færre penge i firmaet, end man gik og troede.