adbanner

Kend din krop og anatomi

anatomi

Krop og anatomi ligger naturligvis nært hos alle og enhver. De fleste er bekendt med de basale ting ved anatomien såsom at besidde to arme og to ben, men hvor godt kender du egentlig din krop? Folkeskolelektionerne i biologi husker de fleste nok ikke tilbage på som noget positiv eller spændende; men sådan behøver det ikke at være. Herunder følger der et par muligheder og tips til, hvordan man kan blive klogere på kroppen.

Brætspil til ordkløverne

Brætspil er tidløst, smart og ikke mindst hyggeligt. Brætspil går aldrig af mode, hvilket kun betyder bedre og bedre brætspil i takt med, at tiden går. Konkurrenceelementet i disse brætspil skaber et godt grundlag for lysten til at vide mere om kroppen og anatomien.
Det er især godt for netop konkurrencemennesker, da man nødig vil lade point gå til spilde i kampen om sejren. På denne måde kan man presse sig selv til at lære mere om anatomi og måske endda finde ud af, at man har en gemt interesse for emnet.
 Brætspil koster desuden ikke særlig meget, hvilket gør muligheden endnu mere attraktiv. Hvis man derudover alligevel skal spille sammen med sine venner, som også er interesserede i kroppen og anatomi, så kan man splejse om brætspillet, så det bliver endnu billigere. Fordelen er, at man kan splejse om prisen men ikke om viden; den får alle deltagere fuld gavn af.

skelet

Bøger til bogormene

Bøger er vel nok den bedste mulighed, hvis man rigtig gerne vil lære noget hurtigst muligt. Samtlige af verdens klogeste mennesker har læst tusindvis af bøger og med god grund. Bøger er en af de bedste måder til at lære grundigt om specifikke emner.

Hvis man i forvejen er glad for bøger, og man måske endda er lidt interesseret i kroppen og anatomi, så giver det rigtig god mening at læse bøger om netop dette. Hvis man synes, at det er en smule for dyrt at købe bøger, så kan man tage en tur på biblioteket, hvor man kan vælge og vrage.
 Som flere forfattere har nævnt: ”Readers are Leaders”

Dukker til det visuelle

Hvis man virkelig synes, at kroppen og anatomi er spændende, og man gerne vil så tæt på det reelle som muligt, så kan man købe en dukke. Hvis man er god til at lære, når man har det hele tæt på sig, så man både kan se og føle, så er dukker og skeletter det helt rigtige.

Når man har noget ”virkeligt” foran en, så bliver det meget nemmere at forstå sammenhængen i kroppen. Det kan være rigtig spændende at se på kroppen på denne måde, men man får nok bedst udbytte af dukken, hvis man i forvejen har læst nogle bøger, eller hvis man har spillet et brætspil eller to. Dette gør man i høj grad brug af i skolerne og på uddannelserne. Hvis man virkelig nyder denne form for læring ved at se og føle på kroppens anatomi, så kan det være, at man skal overveje en uddannelse, hvor anatomi er en stor del.