adbanner

Tre råd: Sådan optimerer du dit sabbatår  

udlandspraktik

Tit kan være svært at vide, hvordan man får et godt sabbatår. Er det ved at rejse, ved at arbejde og få en masse erfaring eller er det bare at slappe lidt af? Måske kan det være en blanding af dem alle. Uanset er det ikke altid lige let at spå om fremtiden, og det kan derfor være ret svært at planlægge sit sabbatår. Men bare rolig, der er mange gode råd til dig, der kan gøre det hele meget bedre og mere overskueligt. Læs med her for at få tre gode råd til, hvordan du kan optimere dit sabbatår.  

Overvej udlandspraktik  

Vil du gerne ud at rejse i dit sabbatår? Vil du gerne være godt forberedt på dit kommende studie og studieliv, og vil du gerne have en unik oplevelse med fra dit sabbatår? Så kan du med fordel overveje udlandspraktik, hvor du for eksempel kan komme til et andet land på en læreanstalt eller i forbindelse med projekter med NGO’er eller offentlige institutioner. Hvis du for eksempel gerne vil læse medicin efter dine sabbatår, kan det være en god idé at søge ind på udlandspraktik med Try Medics. På den måde kan du få relevant erfaring til din uddannelse, uanset om du søger ind på første eller anden kvote. Hvis du gerne vil tage på udlandspraktik i forbindelse med en uddannelse, du allerede er startet på, er det også muligt, og der er en anden mulighed for dig der.  

Tænk ud af boksen  

Når du har sabbatår, har du mange muligheder for at være ekstra kreativ og gøre noget, som du ellers ikke ville have gjort. Det betyder blandt andet, at du kan rejse så meget, som du har lyst til. Det er dog let at sige, hvis man har mange penge til rådighed at rejse for. Det behøver du dog ikke at have, for der findes mange gode muligheder for fantastiske og inspirerende rejser på budget. Én af de ting, du kunne gøre, er at tage på WorkAway eller WOoof, som er to private organisationer, der kan hjælpe dig med at få tag over hovedet ved at bo hos lokale i bytte for en ydmyg mængde arbejdskraft. Du kan også prøve at søge arbejde, der hvor du tager hen, så du kan have en mere bæredygtig rejse rent økonomisk set.  

Gør det sammen med dine venner  

En ting der med garanti kan gøre dit sabbatår bedre, er hvis du har det sammen med dine venner. I kan eventuelt koordinere en tur eller flere sammen. Det behøver ikke at være noget stort, men det kan være en lille tur et sted hen, som I altid gerne vil have taget til. Du kan også tage på udlandspraktik sammen med dem, hvis I tilmelder jer det samme hold og det samme land. Især backpacking og interrail kan med fordel tages sammen med venner. Det kan på samme tid også være en spændende oplvelse at gøre alene, hvis du synes, det lyder spændende.