adbanner

Her er tjeklisten til din næste fest

At holde en større fest kan være en stressende omgang. Afhængigt af hvor meget du selv står for, kan der være søvnløse nætter hvor du prøver at komme i tanker om, hvad det er du har glemt, kun for at stå på dagen og opdage, at du ikke havde klapstole nok alligevel.

For at hjælpe dig lidt på vej, har vi udarbejdet en liste her, som kan minde dig om nogle af de ting, du muligvis har glemt, forud for den store begivenhed. Så kan du krydse af undervejs, og forhåbentlig slappe af og nyde dagen.

Alt til bordet

Det kan være svært at overskue det hele, når man tænker på borddækning. De fleste vil – naturligvis – starte med at tænke over bordpynt. Og det er da også en vigtig del, men måske knap så relevant, hvis der ikke er nogen tallerkener at spise af.

Et af de bedste råd vi kan give, er at undersøge mærker som Duni, som har de fleste af ting du skal bruge i denne forbindelse. De fungerer i øvrigt også som en udmærket tjekliste til at huske nogle af de vigtigere ting til bordet.

En god måde at sikre sig, at du husker det hele er, at du sætter dig ned og visualiserer festen. Forestil dig hvordan forretten bliver serveret. Du tager en bid – husk knive og gafler. Dernæst skyller du ned med vand – husk vandglas. Eller vin – ja, du har måske fanget idéen nu. Efterhånden som du opdager ting du har glemt, kan du tjekke om Duni kan hjælpe dig. Og det kan de for det meste godt.

Belysning

Det er noget af det sidste vi husker, men oftest noget der virkelig har betydning for festens stemning. For nok er det hyggeligt med levende lys på bordet, men hvis der allerede er 50 grader varmt, vil man måske gerne undvære den ekstra varme det giver. Duni sælger heldigvis også praktisk LED-lys, som kan bruges som erstatning.

Derudover kan sådan noget som lyskæder, eller en loftsbelysning der kan dæmpes, altid gøre meget for at skabe en hyggelig, tryg stemning til festen.

Er der nok pladser rundt om bordet?

En af de steder, hvor det tit kan gå galt er, når man skal beregne antallet af siddepladser. For laver du en hestesko af bordene, vil der automatisk ryge et par siddepladser, når bordene sættes sammen.

Og regner du altid med præcis det samme antal stole som gæster, så kan der hurtigt opstå problemer. For tænk hvis en stol går i stykker, eller hvis gæsterne skal til at flytte rundt på stole senere på aftenen, for at kunne sidde og snakke sammen.

Musikken skal testes

Vælger du en DJ til at komme og stå for underholdningen, kan du helt slappe af. Men hvis du selv står for musikken, skal du sørge for du har adgang til et anlæg som giver en god nok lyd. Og her handler det ikke kun om, at det skal spille højt, men det skal også være en højttaler af god kvalitet.