adbanner

Hvordan tænker du om dine egne tanker? Prøv metakognitiv terapi i København

Metakognitiv terapi er for dig, der ønsker at vide mere om dine tanker, samt hvad dine reaktioner på de her tanker har af betydning for dine følelser.

Metakognitiv terapi bliver eksempelvis brugt mest mod stress, angst og depression, og minder også en hel del om sin storebror, kognitiv adfærdsbehandling.

Hvad er forskellen på metakognitiv terapi og kognitiv adfærdsbehandling?

Ved kognitiv adfærdsbehandling ligger fokusset på at skulle forsøge at ændre sine tankers indhold, hvorimod at man ved metakognitiv terapi har fokusset på, hvordan man tænker om disse tanker. Det gælder altså om at give de negative tanker mindre opmærksomhed, samt de positive tanker mere. På den måde kan ens følelser ændre sig ved, at man selv lærer at vælge, hvilke tanker der skal bruges mest tid på at tænke over.

Få metakognitiv terapi i København

Mange kender til følelsen af at ligge i sengen sent om aftenen og have svært ved at falde i søvn, på grund af tankemylder. Vi alle har hver vores unikke tankemønstre, og selvom de fleste nok spørg sig selv en gang imellem, hvorfor vi tænker de tanker som vi gør, så kan det være en god idé at reflektere mere over, hvordan vi tænker om de tanker – for egentlig er det ikke et spørgsmål om hvad vi tænker, men hvordan vi tænker om de tanker. Ønsker du terapi, kan du begyndte til metakognitiv terapi København hos Maria Bang. Ønsker du at vide mere om metakognitiv terapi, så læs videre!

Forstå metakognitiv terapi bedre

Hele terapien omhandler den opmærksomhed, som du vælger at give dine tanker. Mange har tendens til at glemme, at vi hver især har kontrol over, hvor meget opmærksomhed vi giver hver tanke, der skulle dukke op. Selvkontrol er værktøjet der tages i brug, når det gælder om at ændre de nuværende vaner og tankemønstre, således at negative tanker og bekymringer håndteres – uden at det handler om indholdet.

Faktisk sker det oftere end vi lægger mærke til, at vi havner i en situation, hvor vi tvinger hjernen til at ændre tankemønster, samt have mere fokus på de anderledes tanker, end vi ellers ville have.

Et godt eksempel kunne være, sidste gang du var til en eksamen. Du var nervøs, men gik ind og begyndte – du tog her kontrollen over dine tankemønstre, og fokuserede på hvad du skulle sige, samt de tanker du havde gjort dig bag, og prøvede altså så vidt muligt, at give mindre opmærksomhed til de nervøse tanker og bekymringer, såsom de analyserende blikke, de kommende spørgsmål, og om din eksamens indhold. I lige så lang tid, som din eksamen varede, i lige så lang tid tog du kontrollen og gjorde alt hvad du kunne for at komme helskindet igennem, ved at flytte opmærksomheden væk fra de negative tanker.

Det vil altså sige, at du skal fokusere på at fordele din opmærksomhed på en måde der gør, at dine negative tanker og bekymringer, får så lidt tankeplads som muligt.