adbanner

Sådan finder du det perfekt vlog-udstyr

Vlog

Vi er I en digital verden hvor alt foregår online. Det er derfor også blevet mere poopulært at lave det der hedder vlogs, hvor man filmer sig selv igennem en dag. Disse vlogs har taget over for de forhennværende blogs som bestod af at man skrev om sin dag. Dette er ikke så populært og man vil meget hellere kigge på en video, end at læse et opslag. Det kræver dog mere arbejde, at lave vlogs. Der skal være mere udstyr inkluderet. Dette er for eksempel et kamera, kamerastativ, mikrofon, lys og så videre. Så hvis man er en nyopstarter vlogger, eller endda en erfaren vlogger, som er på udkig efter det perfekte vlog udstyr, til netop de slags vlogs, så er du kommet til den rigtige artikel.

Det rigtige kamera

Mange siger, at man bare skal bruge sin iPhone til at filme sine blogs. Man kan dog ikke komme udeom, at kvaliteten ved rigtige kameraer, er bare mange gange bedre. Det rigtige kamera for dig kommer an på, hvilken slags vlog den skal bruges til. Hvis man laver vlogs om mad, er det mange gange nødvendigt at kune tage nærbilleder. Derfor ville et systemkamera være at anbefale. Grunden til dette er at der er en udskifteligt objektiv så man kan få de bedste billeder. Hvis man i stedet er en vlogger der er ude på eventyrer kan det være sværere, at lave gode optagelser med systemkameraer. Her er det mere vigtigt, at man finder et action-kamera. Disse kameraer kan modstå godt og vel alt slags vejr. De er både vandtætte, stødsikre og frostsikre. Indbygget er også billedstabilisatorer så optagelserne kommer ud I god kvalitet, selvom der er fart på.

Tilbehøret

Det er svært at få gode optagelser, hvis man kun har sit kamera. Derfor er det også vigtigt, at man har det rigtige tilbehør. Dette kune være en Gorillapod som kan stille op, i selv det hårdeste terræn. Den er i hvertfald bygget op sådan at man kan ikke behøves en flad underflade, for gode optagelser. Andet tilbehør, så gode optagelser kan skabes, er lyden. Det nytter ikke noget, at man har fantastisk visuelle optagelser, men at man ikke har god lyd på dem. Derfor kan det varmt anbefales, at man får en mikrofon af høj kvalitet, til at opfange alle guldkornene, der bliver sagt. Der er forskellige mikrofoner, at vælge imellem. Med en shotgun-mikrofon, optager man alt lyd, som mikrofonen peger imod. Dette betyder, at disse mikrofoner er meget gode til at optage lyde, der foregår tæt på kameraet. Den har dog sværere ved at fange lyden, når målet er længere fra kameraet. Til de mere komplekse lydoptagelser, kan en trådløs mikrofon anbefales. Det er disse mikrofoner som også bruges i talkshows, livelyd og film. Sidst men ikke mindst skal man finde et godt lys. Dette tilbehør behøves ikke være dyrt. Et mellemgodt LED-panel, såsom Elgato Key-light, burde gøre jobbet for selv de mere avancerede optagelser.