adbanner

Slap af, og træn din hjerne på vej til ferie

rubiks cube

Slap af og træne i samme sætning kan godt lyde modsigende, men det kan være dejligt afslappende at skulle fokusere på noget andet end eksempelvis arbejde. Det er jo ikke det, der burde fylde tankerne, når du er på vej på ferie, men det er ofte der, tankerne leder hen. Med en rubiks cube 5×5 vil tankerne automatisk komme til at handle om, hvordan man løser den fine rubiks cube. Her kan du læse om gode grunde til at investere i en rubiks cube.

5×5 rubiks cube er udfordrende og underholdende

5×5 rubiks’s cube er lidt sværere end de normale i størrelsen 3×3. Den lidt større terning passer perfekt til det familiemedlem, som allerede har regnet den traditionelle størrelse ud. Udfordringen er nemlig, at det ikke er det helt samme, som du måske kender fra tidligere.

Hvis du allerede har fået blod på tanden for at få fat i en 5×5 rubiks’s cube, kan du eksempelvis købe en lige her https://mastercubestore.dk/54-5×5.

rubiks iq terninger

Fordele ved en rubiks cube

Som beskrevet i overskriften så kan en 5×5 rubiks cube være med til at træne din hjerne. Det er derfor også den første fordel, som er værd at nævne. Dertil kommer også, at du kan få trænet din hukommelse, hvis det lykkes dig at løse rubiks cuben helt uden hjælp fra internettet eller bekendte.

Det kan derudover være med til at styrke din tålmodighed og evne til at løse problemer. Du bliver nemlig sat i en situation, hvor den eneste forløsning er at få terningen løst. Det får dig altså til at arbejde mod dette mål. I samme ombæring styrker det også din tålmodighed, når du skal sidde der og forsøge at kæmpe med 5×5 rubiks cuben. Når cuben modtages, så er første instinkt, at den skal løses så hurtigt som muligt, men den udvidede rubiks cube er ikke bare lige til. Så uanset om du kender til den normale rubiks cube eller ej, så vil din tålmodighed for alvor blive sat på prøve på vej til ferien med en professorterning som denne. Her gælder det dog om at hænge i, så du kan få den opløftende følelse, når det endeligt lykkes.

Rubiks cuben er en trend, der har holdt ved

Rubiks cuben blev først opfundet i 1974 af den ungarske skulptør og arkitektprofessor Ernő Rubik, og terningen var vildt populær i slet 70’erne og start 80’erne, men den er også stadig et hit i dag. Det er nok grundet dens simple opgave, som samtidigt er meget udfordrende og til tider frustrerende, hvis man ikke kender løsningen.

Den sjove rubiks cube passer på store så vel som små i dag. De store kan begynde og tænke strategi ind i ferieplanerne og udfordre hjernen, mens der bliver slappet af. De lidt yngre kan også lege med terningen og på den måde benytte tiden på vej til ferie på noget sjovt, og det fjerner fokusset fra en måske ellers lang køretur. Ønsker du ro på bagsædet på din bilferie, eller har du selv behov for underholdning under kørslen, så kan den udfordrende terning altså være en virkelig god idé.