adbanner

Sådan laver du lækre drinks med gin

gin

Vejret skifter, solen kommer ud fra sit skjul, og det er endelig blevet sæson for kolde drinks på terrassen. Om du er til den klassiske Gin & tonic, Gin Hass, eller Tom Collins, så er der en ting der står klart.

En god gin giver en god drink, hvorimod en dårlig en dræber smagen i en drink. Det er altså ikke ligegyldigt, hvilken du vælger at blande i din drink. Også de der nyder denne form for spiritus, uden at blande den op med noget, går særligt op i kvaliteten.

Hvor kommer gin fra?

Gin er en spiritus der er enebærdomineret. Den er særlig kendt fra England, hvor man har drukket det i mange år. Spiritus har i mange år været brugt som et lægemiddel, en form for medicin, da det har en evne til at hjælpe kroppen, med at blive sygdomsfri. Det er også historien bag denne.

I Holland prøvede man også at bruge den alkoholiske drik som lægemiddel. Det hollandske ord for enebær er Genever, og derfra kommer det navn på denne spiritus, som vi kender i dag. Gin blev særlig brugt meget af soldater inden de gik i krig, da det siges at de blev mere modige og mere rolige af at drikke denne spiritus. I dag er denne spiritus populær som aldrig nogensinde før og er udbredt i hele verdenen.

gin drinks

Hvilken skal jeg vælge?

https://www.jyskvin.dk/ kan du finde et stort udvalg, og her kan du købe dem på tilbud. I dag er udvalget så enormt, at det kan være svært at overskue, hvad man skal vælge.

Alle typer er domineret af en enebærsmag, men det er alle de ekstra tilføjede smagsnoter, der er med til at tage oplevelsen til et nyt niveau. En fest på tungen så at sige. Der er fem forskellige kendte typer; Dry Gin, London Dry Gin, Plymouth Gin, Old Tom Gin, og Navy Strength. Disse forskellige typer har alle forskellige historier, fremstillinger og smag. For eksempel er en London Dry Gin utrolig god i en Dry Martini, og en Old Tom Gin egner sig især godt til en Tom Collins drink. Navy Strength Gin er det perfekte valg til den klassiske Gin og Tonic.

Er det sundt?

Der er gode nyheder til dem, der lyder en god gin. Alt alkohol skal selvfølgelig nydes med måde, men lidt gin kan være sundt for både krop og sjæl. Denne enebærdominerede alkohol, er nemlig på grund af bærrene, sund for dig på nogle punkter. Enebær er pakkede med C-vitaminer og antioxidanter, og kan hjælpe med at holde sygdom på afstand.

Det var netop også grunden til at den engang blev brugt som et lægemiddel. Enebær bliver nemlig brugt som en lægeurt. Denne form for spiritus er prist for at hjælpe på ledsmerter, infektioner, tørhed i huden, og mangel på energi. Den kan også hjælpe på maven, hvis man lider af sure opstød, og sætte gang i fordøjelsen. Så du behøver altså ikke at have dårlig samvittighed, næste gang du serverer en Gin og Tonic.