adbanner

Underholdende spil til børnefødselsdagen

børnefødselsdag

Skal du snart holde fødselsdag for dit barn, og mangler nogle sjove spil til anledningen? Der findes en masse spil til børnefødselsdagen, og herunder vil der blive beskrevet nogle forskellige og underholdende ideer til dit barns fødselsdag.

Hallo Hallo:

Dette er en leg, som må betegnes som en god, gammel klassiker. Hallo Hallo er bedre, jo flere der deltager i legen. Legen går ud på, at man fortæller en af børnene en besked eller sætning, som alle børnene så på skiftevis hvisker til hinanden. Man kan eksempelvis starte med fødselaren, som man tager til side eller ud af rummet, og personen får så en sætning af vide, som skal hviskes videre til en af de andre børn.

For at få det meste ud af legen, er det en god idé, at sætningen er rimer. Man kan f.eks. bruge sætningen: ’Grisen faldt gennem isen med avisen’ eller ’Mit hoved ligner lidt en meteor’. Man kan forberede sig før legen, ved allerede at have klargjort nogle sætninger.

Når sætningen så er blevet hvisket hele vejen rundt, siger den sidste der modtager beskeden eller sætningen højt. Så kommer det spændende øjeblik, hvor man finder ud af om det er den samme sætning eller om der kommer en helt ny sætning, når den har været hele vejen rundt.

hallo
Welcome home black mat. Hallo

Smage- eller lugtekonkurrence:

En smagekonkurrence har altid delt vandene lidt, fordi det kan være en smule grænseoverskridende at skulle smage ting, man ikke ved, hvad er. Derfor kan man passende bruge en lugtekonkurrence som alternativ.

Hvis man ønsker at lave en lugtekonkurrence, skal man bruge plastikkopper og sølvpapir. Du finder så de forskellige ting, og ligger dem i koppen, og dækker koppens top med sølvpapir med nogle små huller i. Så kan man sagtens lugte, hvad der er i koppen, men selvfølgelig uden at kunne se derned.

Man kan bruge stort set alt til en lugtekonkurrence. Det kan eksempelvis være: Nutella, kaffepulver, leverpostej, remoulade, popkorn, krydderier, tun. Det er kun fantasien, der sætter grænser.

Skattejagt:

Skattejagt har også altid været en sikker vinder, når det kommer til spil til børnefødselsdagen. I det her tilfælde vil der blive gennemgået to forskellige muligheder for skattejagt, som kan bruges alt afhængig af praktiske årsager.

Den første er den klassiske skattejagt, som kan foregå rundt i nabolaget, hvor man har klargjort et kort, som børnene skal følge. Det er eventuelt en ide at lave nogle poster, hvor der er nogle små udfordringer eller opgaver undervejs, hvis der er flere voksne til stede.

Hvis man nu bor et sted, hvor det er upraktisk eller uforsvarligt at lade børnene gå rundt, kan man lave nogle små opgaver indendørs, som i sidste giver børnene mulighed for at finde frem til skatten. Hvis skatten er gemt i køleskabet, kan finde nogle ting, som hver især repræsenterer et bogstav i ordet, køleskab. Kanel, øl, lader, elefant, saftevand, kød, abe, bær. Lad børnene gætte de forskellige forbogstaver til de forskellige ting, og til sidst har de sammensæt ordet, og kan finde skatten.

skattejagt